onsdag, november 23, 2005

Idiocracy

Ibland säger folk att jag är allt för cynisk, elak eller bara dum. Att jag tappat tron på mänskligheten, har för mycket förutfattade meningar och är allt för kritisk till samhället och alla sociala strukturer. Må så vara.
Jag hävdar ibland att allmänheten är lättledda idioter, att socialismen fungerar bra för att folk inte orkar eller är smarta nog att göra sina egna val eller tänka för sig själva. Mina motståndare brukar bli arga, skaka på huvudet, predika för mig, eller helt enkelt ignorera mig tills jag slutar.
Well, mina kära motdebattörer, jag har en liten historia jag vill berätta för er. Må vara att den känns poänglös för det mesta, men jag lovar att jag har ett syfte med det hela.

Kejsar Xenus rensning

För ungefär 75 miljoner år sedan fanns, i den här delen av vår galax, en högt utvecklad civilisation och ett rike som sträckte sig över 76 planeter. Detta rike hade kunnat blomstra, men på grund av grav överbefolkning (i snitt 178 miljarder för många) fanns stora sociala problem. Men den ondskefulle (får man anta) kejsar Xenu löste problemet - han kallade till skatteskrivning. Väl där lät han sina styrkor övermanna 13,5 trillioner invånare, injicerade dem med en blandning av alkohol och glykol, och frös ner dem. Han lät sedan sina rymdskepp (som var på pricken lika dagens DC8'or, fast med jetmotorer istället för propellrar) flyga de nedfrusta... öhm... varelserna till Jorden (på den tiden mer känt i galaxen som Teegeeack), för att dumpas i vulkaner på Kanarieöarna och Hawaii, och för att verkligen säkerställa sin plan, dumpade han en vätebomb i vardera vulkan.
De forna invånarna var nu döda, men Xenu hade ännu inte fullbordat sitt uppdrag. I atmosfären placerade han ut andefångare, skapade för att, som namnet antyder, fånga in de döda varelsernas själar. De fungerade hur bra som helst, medan själarna blåstes runt av atomvinden fastnade de i själfångarna som flugor på flugpapper.
De togs sedan till något som påminde om en stor biograf, och fick i åtskilliga dagar se 3-D bilder, som syftade till att hjärntvätta dem. De började tro på, och ta för sant, uppdiktade lögner om allt som idag styr vårt samhälle, inklusive religion. Det var här idéer om Buddha, Gud, Allah, Jesus och alla de där först implementerades.
Syftet med denna hjärntvätt var att Xenu inte ville ha några problem av dessa andar i framtiden, och på det här sättet kunde han se till att de stannade där de var.
När filmerna var slut släpptes själarna ut, och bodde på Jorden i små grupper om ett par tusen, tills människan började befolka planeten i allt större utsträckning. Andarna började fästa sig vid våra kroppar och själar, och idag har alla dessa själar satt sig fast på någon på jorden, i snitt runt 2000 sådana per person. Detta är orsaken till den "falska verklighet" som nästan alla på Jorden upplever, och roten till allt som inte är lycka. De enda som inte lider av detta är några få som lyckats identifiera problemet, och genom avancerade metoder lyckats göra sig av med sina andar.

Så, vaddå då?

Jo, jag vet att det låter som halvkass science fiction. Och alltsammans är faktiskt berättat av en hyfsat berömd sci/fi-författare - L. Ron Hubbard. Hubbard är dock inte mest berömd för sina skönlitterära verk, utan för att han under 60-talet startade vad jag helst kallar en sekt - Scientologkyrkan. Och - get this - det här ovanstående är deras "core belief", kärnan i allt vad de tror på.
Som ni kanske känner till så får man inte veta allt på en gång. Först krävs en massa stålar, en massa kurser och en massa lärdomar man måste tagit till sig, innan man kan "uppgraderas" till nästa nivå. Och det är en jäkla massa nivåer. Det här, min lilla story ovan, får man inte veta förrän man nått en viss, ganska hög, nivå. Och jag kan väl i och för sig tänka mig att när man väl kommit dit ät man redan bra hjärntvättad. Anledningen till att man inte får veta det med en gång är enligt Scientologerna att om man får veta detta innan man kommit tillräckligt långt i sin "utveckling" så kan man dö (man kan utveckla pneumonia läste jag på en amerikansk sajt, och slår man upp det betyder det visst lunginflammation... antingen är det hela bara kanondumt, eller så behöver jag en ny ordbok).

Slutsats

Alltsammans är helt klart en money-making scheme. Och det exempel jag helst viftar med när jag vill påpeka att folk är dumma i huvudet. För hey, de är ändå ganska många.
Och ja, jag är övertygad om att det är det här som gäller (den ovanstående lilla trossatsen). Jag har sett samma story på ganska många sidor på Internet och i andra källor.

Så min enda sammanfattning är: folk är dumma i huvudet. Kolla gärna in mina källor, underhållande, skrämmande och intressant.


Källor:
http://www.cs.cmu.edu/~dst/OTIII/minton-essay.txt
http://www.lisamcpherson.org/
http://www.suppressiveperson.org/
http://www.truthaboutscientology.com/
http://www.xenu.net