onsdag, december 20, 2006

Frihet, kärlek och kapitalism

Veckans Contra uppmärksammar hypen runt ekologisk, rättvisemärkt och lokalt odlad mat. Som vanligt lyckas skribenten med knivskarp logik punktera varje argument för dessa märkningar och den 'skillnad' de gör i omvärlden. Det är varken ekologiskt, rättvist eller speciellt miljövänligt. Återigen ett mycket starkt incitament för att hålla tassarna borta och låta marknaden sköta sig självt.
Det enda jag kan understödja i jul är ICA's samarbete med Childhood, och själv har jag redan köpt ett par levar av "Det goda brödet". Kanske bara ett plåster på ett stort sår, men det är alltid en början.

I samma kategori sopade Johan Staël von Holstein mattan med kollektivavtalskramarna i SVT's soffa imorse. And I quote; "Alla i Sverige borde läsa Ayn Rands 'Och världen skälvde', eller 'Atlas Shrugged', för att förstå vad ägarfrågor innebär för nånting". Timbro jublar, och en video finns här.
Jag förstår inte varför SVT och den samlade vänstern måste lägga sig i vad privatägda företag sysslar med, och argt debattera det i diverse morgonsoffor. Ge oss en väpnad revolution eller håll käften.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

2 Comments:

Blogger Johan, PL&C said...

Han är min hjälte! Fan, vad viktigt det är att folk SÄGER EMOT när fackbufflarna rullar ut sin våta matta över debatten...

15:26  
Anonymous Anonym said...

i relativismens tidsålder är allt det man kallade förr för fakta något som snarare är något relativt: allt beror på vem man frågar, vilken förförståelse man har och på ens personliga tyckande och uppfattning. det ligger i teorins kärna. därför skickar jag dig en länk appropå ditt inlägg:

http://www.snf.se/verksamhet/jordbruk/maten-energin.htm

//Rickard.

18:01  

Skicka en kommentar

<< Home