lördag, september 23, 2006

Men... HÅLL KÄFTEN!

Min (första) kommentar till valutgången: Jag förstår helt och hållet om sossarna och resten av den samlade vänstern är lite ledsna över valresultatet. Det är okej, det var jag också, 2002. Och nog gnällde jag lite inför goda vänner, påpekade att svenskarna var lite lätt hjärntvättade efter en himla lång period av sossestyre. Bittrade ihop lite, helt enkelt.
Men rent medialt märktes inga utspel från högerhållet. Vi höll käft och respekterade demokratin.

Men det där är något som vänstermänniskor av tradition har lite svårt för. Demokrati, alltså. Och det blir smärtsamt tydligt nu, veckan efter valet. Inte en dag har gått utan att jag läst oerhört bittra insändare i Metro (pendlar man så pendlar man), alla på samma tema, ungefär "Hur jävla dum i huvudet får man vara, alltsammans kommer gå åt helvete, Alliansen kommer slakta alla förstfödda och sno gamla tanters rullatorer, kom inte och gnäll, ni som röstade blått".

Tja. Särskilt onda är vi inte, vi som röstade på/verkar inom Alliansen. Rent utav tycker jag att det är ett sundhetstecken hos svenskarna - lite mer tänk, lite mer övervägande av alternativen. Det är bra gjort av ett traditionellt socialistiskt folk! Och förhoppningsvis kommer vi få se mer av det framöver.

Men sådant är ju fel i en socialistisk stat. Plötsligt har alla Alliansväljare 'gjort fel'. Valt fel, alltså. Skit också, menar ni det? Men kan vi inte bara göra så att något slags ledare med mycket pondus helt enkelt talar om för oss vad vi ska tycka? Så vi slipper välja själva? Alls? Valet och ångesten känns så himla jobbigt... Nej, vänta! Det är ju så vi haft det hittills!

Äh, dra åt helvete. Folket har valt. Kanske kommer några väljare inse att det inte stämde överens med deras värderingar, i så fall kommer ingen under pistolhot tvinga dem rösta på oss igen. Inte heller kommer vi medialt kalla dem dumma i huvudet. Varför? Jo, för att vi respekterar demokratin. Sug på den!

Och får jag höra ett ord till om 'stadskupp' kommer jag go bananas. Med min ovanligt överdimensionerade slangbella (ett framtida inlägg).

1 Comments:

Blogger Kent Vilhelmsson said...

"Jo, för att vi respekterar demokratin". Absolut. Det var väl därför ni var emot rösträtten en gång i tiden?

00:07  

Skicka en kommentar

<< Home