tisdag, juni 05, 2007

Fotboll och kravallvänstern

Mycket våld nowadays.

För det första måste jag säga att det är väldigt sällan det händer något i relation till fotboll som jag kan tycka är värt att höja ett ögonbryn över. Senast var 1994; GES skrev en hyfsat skön fotbollsrelaterad låt.
Men nu har det alltså hänt igen - en stupfull dansk nitar en domare under EM-kvalet och alla har en åsikt. Min avviker dock lite från de man hör mest. Eller för att citera min briljante bror:
"Det är inte själva baksmällan som är det värsta... det är när de berättar vad
man gjort kvällen innan."

Alla har vi väl velat nita någon på fyllan, några av oss har också gjort det. Det brukar resultera i ett krogslagsmål eller en avhoppad SSU-ordförande. Oftast no biggie, eftersom fulla människor har ganska dålig koordination. Lite ångest dagen efter och nån månad senare har någon annan gjort något ännu mer spektakulärt och ens egen tabbe är bortglömd.
Så därför undrar jag vad som flöt genom den där danskens huvud när han vaknade i söndags morse. Undrade han vad som egentligen hänt kvällen innan? Kom han ihåg matchresultatet? Och eftersom han sannolikt inte gjorde det; fanns där en TV? Han kanske till och med hånflinade lite åt den jävla idioten som rusade in på plan? Och hur, exakt hur, kändes den saftiga insikten?

Relaterat till detta lite allvarligare nyheter. 146 poliser har skadats vid vänsterns G8-protester i Rostock. Kulturrevolution har en vansinnigt smart lösning på problemet med kravallvänstern:
"Det enda rätta är att avbryta mötet, ge Europas alla socialistpartier avdrag på
resultatet i nästa val de ställer upp i och sedan kan UEFA (eller FIFA kanske)
meddela att marknadsekonomins vänner vinner matchen på diskvalificering av
vänstern"

Smartast tänkt hittills!

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Etiketter: ,

1 Comments:

Blogger 1915 said...

Ja för annars lär ni ju förlora nästa riksdagsval ;)

14:47  

Skicka en kommentar

<< Home