tisdag, april 07, 2009

Raven tipsar: Optimal utekväll i Göteborg

Trots att jag inte varit ute chockerande mycket i Göteborg, går det snabbt att hitta små guldkorn och favoriter i city, och få en riktigt bra utekväll för relativt små medel.
Märk dock att den här rundan är anpassad för att slippa undan högljudda klubbar med kass musik och allt för många "Döööö! Avvenyyyyyn!" när man vill chilla, dricka något gott och/eller billigt i en trevlig miljö. 

Vi börjar i regel på SoHo vid Kungsportsplatsen, i ena änden av Avenyn. En väldigt trevlig winebar med riktigt goda viner i alla prisklasser och smaker. Hemsidan visar många exempel på den rustika och smakfullt nedtonade inredningen, och musiken (som också finns på hemsidan) är skön loungejazz i bakgrunden. Här fann jag senast Cline Cellar Zinfandel, som jag ämnar återkomma till ganska ofta! 
Om man fortfarande är inne på att sitta bekvämt och bara hänga kan man sedan gå en bit upp längs Avenyn och hitta Berså. Senare på kvällen blir det en hipp klubb, men om det ännu är rätt tidigt kan man slå sig ner på glasverandan med utsikt över älven, med en isish coffee om vintern eller ett glas rosé på sommaren. Inredningen är New York-häftig med mycket färger, ljuseffekter och blandade stilar, och det lyckas riktigt bra. När kvällen börjar är musiken fortfarande blandad och lagom hög, men är man som jag kan det vara bra att ta sig vidare hyfsat tidigt. 

Nästa anhalt får inte missas när man är i Göteborg; Diamond Dogs (bild stulen från En hemsida). En riktigt schysst rockbar med ännu schysstare happy hour, två helt okej öl för 60 spänn fram till 23. Stämningen är alltid bra och musiken är gammal rock i stil med Kiss, AC/DC och Billy Idol, bladant med modernare U2 och The Killers. Här brukar iallafall jag bli sittandes ganska länge (tack Adam G för tipset!). 
Som avslutning fick det senast bli Bishops Arms på Park Aveny, längst upp på Kungsportsavenyn. Leta dig längst in till det lilla "biblioteket" med mysiga skinnfåtöljer, ta en avslappnad öl och diskutera svåra filosofiska saker. 

Vi ses där!

Etiketter: ,